Читај ми!

Ухапшен председник палестинског парламента

Војска Израела ухапсила председника палестинског парламента Абдела Азиза Дуаика због сумње да је умешан у терористичке активности.

Израелски војници ухапсили су председника палестинског парламента Абдела Азиза Дуаика. Израелска армија саопштила је да је Дуаик ухапшен у Џаби, између Рамале и Јерусалима, због сумње да је умешан у терористичке активности.

Дуаик је путовао колима према Хеброну када су га пресреле израелске снаге.

"Видео сам како су му везали лисице, ставили повез преко очију и одвели га у непознатом правцу", пренео је Би-Би-Си наводе једног од очевидаца хапшења.

Његово поновно хапшење је део напора израелске војске, након ослобађања Шалита у замену за 1.027 палестинских затвореника, да се спрече могуће операције терористичких организација.

Дуаик, члан исламистичког покрета Хамас, већ је хапшен 2006. године заједно са другим званичницима Хамаса након отмице израелског војника Гилада Шалита. Пуштен је 2009. године.

Ухапшени председник парламента најављивао је да ће палестинска влада јединства бити формирана до краја јануара, чији ће задатак бити припрема за изборе.

Палестински парламент не фукционише од средине 2007. године, откако је Хамас преузео контролу над Појасом Газе, победивши снаге лојалне умеренијем Фатаху.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи