Koначни резултати покрајинских избора

Покрајинска изборна комисија (ПИК) прогласила коначне резултате избора за Скупштину Војводине, чиме су се стекли услови да се сазове конститутивна седница војвођанског парламента.

Kоначне резултате избора за Скупштину Војводине прогласила је Покрајинска изборна комисија (ПИК) чиме су се стекли услови да се сазове конститутивна седница војвођанског парламента.

Председник ПИК-а Дарко Рудић рекао је на конференцији за новинаре да досадашњи председник Скупштине Војводине Шандор Егереши има рок од три дана да одреди датум одржавања конститутивне седнице.

Према коначним и званичним резултатима, коалиција око Демократске странке освојила је 58 посланичких места, Српска напредна странка имаће 22 посланика, а коалицију СПС-ПУПС-ЈС-СДПС 13 посланика.

Лига социјалдемократа Војводине освојила је 10 мандата, Савез војвођанских Мађара седам, Српска радикална странка пет, Демократска странка Србије четири, а Либерално демократска партија један мандат.

Избори за Скупштину Војводине одржали су по комбинованом изборном систему, тако што је 60 посланика изабрано по пропорционалном, а преосталих 60 по већинском изборном систему.

број коментара 0 Пошаљи коментар