Британска честитка Николићу

Изборну победу Томиславу Николићу честитао амбасадор Велике Британије у Београду Мајкл Девенпорт и поздравио његову приврженост европској будућности.

Амбасадор Велике Британије у Београду Мајкл Девенпорт честитао је Томиславу Николићу на избору за председника Србије и поздравио његову приврженост европској будућности.

"У име владе Њеног Величанства, честитам Томиславу Николићу на избору и српском народу на успешним изборима", наводи се у саопштењу британске амбасаде које је прослеђено агенцији Бета.

Према његовим речима, Велика Британија се нада сарадњи са Николићем као изабраним председником и будућом српском владом у изградњи кандидатског статуса Србије за чланство у Европској унији, као и у спровођењу реформи које су неопходне за кретање земље у том правцу.

"У том контексту, поздрављам приврженост изабраног председника европској будућности. Велика Британија жели да охрабри Србију да ојача сарадњу са Сарајевом и Загребом и, укључујући у то дијалог са Приштином, да ради на видљивом и одрживом напретку у односима Београда и Приштине", саопштио је Девенпорт.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 28. мај 2012, 14:57) - anonymous [нерегистровани]

Najiskrenije "Hvala"

'Ajde da se i mi pravimo Englezi.