Читај ми!

Коштуница подржао Николића

ДСС и СНС потписали споразум о подршци Томиславу Николићу у другом кругу избора. Постоји сумња да је дошло до изборне крађе 6. маја, наводи се у тексту споразума. Договорено је да се грађани на референдуму изјасне о политичкој и војној неутралности.

Демократска странка Србије позвала је грађане да у другом кругу председничких избора подрже кандидата Српске напредне странке Томислава Николића.

Председник ДСС-а Војислав Коштуница и председник СНС-а Томислав Николић потписали су споразум о подршци којим су се сагласили да постоји оправдана сумња да је дошло до озбиљних изборних нерегуларности и изборне крађе 6. маја.

Две партије су се договориле да се грађани на референдуму изјасне о политичкој и војној неутралности.

У споразуму две странке наводи се да је утврђено, уз многобројне друге нерегуларности, да недостаје двадесет џакова са изборним листићима, а власт упорно одбија разуман предлог да се поново преброје гласови, као и да је, и поред оправдане сумње у изборну крађу, председник СНС-а Томислав Николић одлучио да је у интересу Србије да се одржи други изборни круг.

Коштуница и Николић сагласили су се и да се питање да ли је у интересу Србије да буде политички неутрална држава, или Србија треба да буде чланица ЕУ, разреши на демократски начин, тако што ће се о томе народ изјаснити на слободном референдуму.

ДСС и СНС ће вођењем усаглашене политике у Скупштини Србије омогућити да се грађани и о политичкој и о војној неутралности изјасне на референдуму, пише у споразуму.

Коштуница и Николић су се, такође, сагласили да се питање промене Устава Србије неће покретати и бити подржано без сагласности обе странке и да ће ДСС и СНС у Скупштини Србије водити усаглашену политику када је у питању Устав Србије.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара