Читај ми!

Више јавно тужилаштво: Нећемо толерисати било који облик екстремизма, нити претње насиљем

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је, поводом претњи председнику Вучићу на протесту испред Председништва, да неће толерисати било који појавни облик екстремизма, нити претње носиоцима највиших државних функција, а нарочито насиље, јер су владавина права и безбедност свих грађана приоритет у раду јавног тужилаштва. Како РТС незванично сазнаје, у току су хапшења поводом претњи председнику Србије Александру Вучићу.

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да поздравља професионално и законито поступање свих припадника полиције током вечерашњих догађаја испред Председништва Републике Србије, где су забележена озбиљна кршења закона од стране појединих учесника окупљања.

"Поручујем да ће тужилаштво процесуирати све оне који прете носиоцима највиших државних функција и све припаднике екстремистичких група који угрожавају безбедност грађана", поручио је Виши јавни тужилац у Београду Ненад Стефановић.

Нагласио је да се неће толерисати било који појавни облик екстремизма, нити претње носиоцима највиших државних функција, а нарочито насиље, јер су владавина права и безбедност свих грађана приоритет у раду јавног тужилаштва.

У међувремену, почела су хапшења поводом претњи председнику Србије Александру Вучићу, незванично сазнаје РТС.

Претње председнику Вучићу упућене су вечерас на протесту групе грађана незадовољних политиком власти према Косову и Метохији, испред зграде Председништва.

Вучић се потом састао са челницима МУП-а и безбедносних агенција и изјавио да ће држава на насиље реаговати брзо, ефикасно, одговорно.

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да неће толерисати било који појавни облик екстремизма, нити претње носиоцима највиших државних функција, а нарочито насиље, јер су владавина права и безбедност свих грађана приоритет у раду јавног тужилаштва.

Раније данас, ухапшене су две особе код којих је пронађен карабин и које су, како се сумња, кренуле за Београд на јавно окупљање испред зграде Председништва.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво