Читај ми!

Настављено суђење Мирославу Алексићу испитивањем оштећених полазница школе

У Вишем суду у Београду завршено је данашње рочиште на суђењу власнику школе глуме Мирославу Алексићу испитивањем две оштеће полазнице те школе. Адвокат Југослав Тинтор: Одбрана Мирослава Алексића одуговлачи поступак.

Оштећена Н. В. је потврдила свој ранији исказ и навела да ју је Алексић полно узнемиравао у два наврата – први пут када је имала 14 или 15 година, а други пут када је имала 17 година.

Током првог сексуалног узнемиравања, како је рекла, Алексић јој је рекао да подигне сукњу и да се окрене, а у другом случају када је имала 17 година, како је казала, Алексић ју је додиривао по задњици против њене воље.

Она је рекла да се то подразумевало и да су све девојчице у групи причале о тој непријатности коју је она тад доживела први пут.

Одговарајући на питања одбране, Н. В. је казала да је самоиницијативно отишла у полицију без ичијег наговора и да је сама поднела пријаву против Алексића.

Сведочила је да је њена најбоља другарица, такође полазница школе, сексуално узнемиравана и да јој је причала о томе.

На питање одбране Н. В. је одговорила да је Алексић имао обичај да вређа и понижава полазнике те школе током монолога које су имали у склопу наставе.

На питање судије шта значи посебан третман током припремне наставе за пријемни испит за Факултет драмских уметности, Н. В. је одговорила да је чула како је Алексић рекао њеној најбољој другарици И. В. "ако вечерас не доживиш оргазам са мном, ти никад нећеш бити добра глумица".

Она је додала да то никад није радио са дечацима и мушкарцима, односно полазницима те школе.

По завршетку испитивања оштећене, Алексићев бранилац је затражио суочавање Алексића и оштећене Н. В. због, како је тврдио, "низа лажи, фабрикованих чињеница које је она изнела током сведочења".

Судија је одредио паузу након које је друга оштећена дала свој исказ и одговарала на питања.

Започето је испитивање оштећене М. Ћ. која је истакла да остаје при ономе што је рекла Тужилаштву и да се осећа изузетно пониженом. Питања која јој је одбрана постављала до прекида суђења односила су се углавном на рад школе и распоред просторија школе.

Судија је током данашњег рочишта изрекао две опомене браниоцу због непоштовања реда у судници. Нова рочишта заказана су за 3. март, 11. април и 12. мај. Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, а потом и друге девојке.  

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво