Читај ми!

Укинута пресуда оптуженом за убиство сестре, понавља се суђење

Апелациони суд у Београду укинуо је првостепену пресуду, којом је З. В. био осуђен на казну затвора од 30 година због бруталног убиства своје сестре, и наложио да му се понови суђење.

Другостепени суд је усвајио жалбу окривљеног и наложио Вишем суду у Београду да му поново суди.

З. В. је Апелациони суд продужио притвор до наредне одлуке првостепеног суда, наводи се у одлуци објављеној на сајту тог суда.

З. В. је оптужен да је 28. октобра 2016. године свирепо убио своју сестру С. В., тако што јој је задао више удараца секиром.

По налажењу Апелационог суда, првостепена пресуда је укинута јер су у њој изостали разлози о чињеницама које су предмет доказивања, при чему је повређено и право на одбрану окривљеног, због чега није могуће испитати законитост и правилност првостепене пресуде.

Како је прецизирано у одлуци, од почетка суђења било је познато да окривљени има одређено оштећење слуха, при чему се у списима налази медицинска документација која ову чињеницу поткрепљује.

Посебно имајући у виду и транскрипте из којих произлази да окривљени не успоставља јасну комуникацију са председником већа нити са осталим странкама у поступку.

У одлуци се наводи да је то забележено у транскриптима посебно када су сви учесници у поступку морали да имају маске преко лица, те се окривљени, жалио да не може да разуме и да не зна шта се дешава на оним претресима на којима му је неко од странака био окренут леђима.

Апелациони суд је наложио првостепеном суду да уврди колико је оштећење слуха код окривљеног, да ли је у могућности да чује и да прати ток претреса како његово право на одбрану не би било угрожено. 

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво