Читај ми!

Лука Бојовић стигао у Београд након десетогодишње казне затвора у Шпанији

Лука Бојовић депортован је у Србију из Шпаније након одслужене казне затвора, преносе београдски медији.

Лука Бојовић стигао је на аеродром "Никола Тесла" вечерас летом из Мадрида.

Адвокат Боривоје Боровић, некадашњи Бојовићев бранилац, рекао је за Танјуг да је Лука Бојовић прошао процедуру идентификације на аеродрому.

Боровић наводи и да је Бојовићу све сређено што се тиче докумената, као и да је напустио аеродром и отишао кући.

Обавио је разговор са полицијом, односно прошао процедуру идентификације, рекао је адвокат Боровић који није желео да износи друге детаље.

Министарство правде почетком новембра је обавештено, посредством Амбасаде Србије у Мадриду, да је у Шпанији отворен предмет протеривања држављанина Србије Луке Бојовића после издржане казне затвора.

Из Министарства су навели да се против Бојовића у Србији у овом тренутку не води кривични поступак нити постоји кривична санкција која му је изречена.

Бојовић је ухапшен почетком фебруара 2012. године у Валенсији.

У децембру 2014. у Шпанији осуђен је на 18 година затвора, а ту казну је Врховни суд те земље потврдио у новембру следеће године.

Суд у Мадриду тада је осудио још тројицу припадника групе "Арканови тигрови" на затворске казне од пет година до 21 годину.

Бојовић је осуђен на 18 година иако су тужиоци за њега тражили казну од 41 годину затвора. Oсуђен je као директан извршилац монструозног убиства М. Ј. У Мадриду у 2009. године.