Читај ми!

Тужилаштво: Доктор Баланс Медике није адекватно лечио пацијента

Више јавно тужилаштво у Београду доставиће кривичну пријаву и прикупљене доказе у предмету "Баланс Медика" на надлежност Првом основном јавном тужилаштву у Београду, будући да се у радњама описаним у кривичној пријави стичу елементи кривичног дела тешко дело против здравља људи учињеном из нехата, а које је у надлежности Основног јавног тужилаштва.

Како се наводи у саопштењу Вишег јавног тужилаштва, кривичну пријаву против доктора Славише Ђ. запосленог у ординацији "Баланс Медика" као и Н. Н. из Градског завода за ургентну медицину и Н. Н. лица Института за ортопедију "Бањица", овом тужилаштву је 15. јула поднела здравствена инспекција Министарства здравља, а у вези са третманом обављеним на вратном делу кичме код пацијента М. Ђ. (58), који након тога више није могао да се креће, те је колима Хитне помоћи превежен на Институт за ортопедију где је преминуо 9. јуна.

Из судско-медицинског вештачења повреда М. Ђ. произлази да је повреда врата била условљена тешким обољењем вратне кичме, и која највероватније не би могла да настане код здраве особе, а са којим стањем и тежином болести се доктор Славиша Ђ. није у довољној мери упознао пре вршења третмана, што је била његова дужност.

Стога, радње које је применио током третмана представљају неадекватан и небезбедан лекарски поступак, због чега ВЈТ у Београду сматра да се код Славише Ђ. стичу елементи поменутог кривичног дела.

Тужилаштво подсећа да је 11. јула обавештено да је 24. марта ове године у 16.40 часова из приватне клинике "Баланс медика" у Београду колима Хитне помоћи на Институт за ортопедију на Бањици превезен мушкарац М. Ђ. (58) који је у "Баланс Медики" био на третману ради намештања првог вратног пршљена ("атласа").

Током третмана се укочио и није више могао да се креће, а потом му је на Институту констатована фрактура 1. вратног пршљена услед чега је остао непокретан и одмах је уведен у вештачку кому.

М. Ђ. је преминуо 9. јуна на Институту за ортопедију.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво