Читај ми!

Одређен притвор "Врачарцима"

Виши суд у Београду одредио је притвор за укупно 32 припадника организоване криминалне групе "Врачарци", који се сумњиче за више кривичних дела, међу којима три убиства и пет покушаја убиства.

Суд је наложио и расписивање међународне потернице за 16 припадника који су у бекству, док се шесторица већ налазе у притвору или на издржавању затворске казне у Србији саопштено је из Вишег суда у Београду.

Наредбом о спровођењу и проширењу истраге Тужилаштва за организовани криминал обухваћено је укупно 38 особа и они се терете да су деловали као организована криминална група.

Сви припадници се терете за кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, док се Н. В. терети као организатор групе, као и за три кривична дела тешко убиство у подстрекавању и три кривична дела тешко убиство у покушају и подстрекавању. 

Припадницима групе је одређен притвор због опасности од бекства, да не би боравком на слободи утицали на сведоке и саучеснике, односно услед постојања околности које указују да ће уништити, сакрити, изменити или фалсификовати доказе или трагове кривичног дела, да не би у кратком временском периоду поновио кривично дело и јер је за кривично дело које им се ставља на терет прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности, наводи се у саопштењу суда.

Суд напомиње да су шест припадника групе већ у притвору или на издржавању казне затвора у Србији због извршења других кривичних дела.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво