Читај ми!

Шири се истрага против врачарске криминалне групе, тужилаштво тражи притвор за 32 особе

Тужилашто за организовани криминал донело је Наредбу о спровођењу и проширењу истраге којом је обухваћено 38 лица врачарске криминалне групе. Саслушано је 16 лица, након чега је Тужилштво затражило притвор за 32 особе.

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је саслушано 16 лица, након чега је судији за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда у Београду предложено да се за 32 особе одреди притвор.

Тужилаштво за организовани криминал спроводи истрагу због основане сумње да су припадници ове организоване криминалне групе чији су организатори Никола Вушовић и Урош Пиперски, у периоду од почетка 2019. до 11. новембра 2022. године из користољубља и других ниских побуда на подмукао начин лишили живота сада покојне Александра Шарца, Александра Халабрина и Драган Ристића, и покушали су да лише живота Самира Дивљановића, Милоша Ниловића, Андрију Зарића, Арсенија Стефановића и сада покојног Лазара Вукићевића.

Притвор се тражи за Николу Вушовића (у бекству, расписана међународна потерница), Уроша Пиперског (лишен слободе у Португалу), као и за Н.Т. , Д.Ђ. (налази се у притвору у Аустрији), Л.Ц., А.М., А.Н., В.М.

Притвор се тражи и за Д.М., Р.Б. (у бекству), Ђ.К., И.Б., Ј.Б., Ј.С. (у бекству), Н.К., Л.И. (налази се у притвору у Републици Црној Гори), М.Т., М.П. (у бекству), Н.Б.

Тужилаштво тражи да се притвор одреди и према Н.М. (у бекству), Н. Ф. (у бесктву), П.Ј. (у бекству), Р. Ј. (у бекству), Р.Т., С.М., С.С. (налази се у притовру у Републици Црној Гори), И. Б. (у бекству), В. С. (у бекству), М. А. (у бекству), А.О. (у бекству), Д.Н. и Н.В.

Осталих шест лица који су обухваћени наредбом се већ налазе у притвору или на издржавању казне затвора у Републици Србији због извршења других кривичних дела. Реч је о М.М., В.К. , В.У., М.Д., М.Р. и Ф.Г.

Начелник СБПОК-а Нинослав Цмолић рекао је раније за РТС да ту криминалну групу сагледавају дуже од годину дана, као и да трагови до којих су дошли, као и сазнања која имају на основу пресретања апликације "Скај", захваљујући Европолу и другим европским полицијама, показују да су планирали убиство председника Вучића.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво