Читај ми!

Лалић: Клан Беливука планирао ликвидацију председника Србије

Окривљени-сарадник Срђан Лалић у наставку исказа о кривичним делима организоване криминалне група Беливук-Миљковић навео је да је та група као највећу претњу видела председника Србије Александра Вучића, чију ликвидацију су и планирали. Рекао је да је од припадника групе чуо да је вођа Кавачког клана Радоје Звицер послао пет милиона евра за свргавање власти у Србији.

У Специјалном суду настављено је суђење припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовања.

Излагање је наставио окривљени-сарадник Срђан Лалић, који се нагодио са тужилаштвом на казну затвора од 18 година.

Лалић је рекао да су припадници Беливукове и Миљковићеве групе као највећу претњу видели председника Србије Александра Вучића, чију ликвидацију су и планирали.

Испричао је суду да је од осталих припадника групе чуо да је Радоје Звицер, вођа Кавачког клана, чији је огранак чинила група Беливук-Миљковић, послао пет милиона евра како би се свгнула актуелна власт у Србији и поставила нека која би радила у корист клана.

Реагујући на Лалићево јучерашње излагање, у којем је директно оптуживао вође и припаднике групе за низ убистава са и изван оптужнице, Миљковић је на почетку суђења рекао суду да је Лалићев исказ у потпуности неистинит и научен напамет.

Тврдио је да је сведок окривљени све време гледао у под и да је саучешће породицима изјавио, иако они нису били присутни у судници.

О отмицама и убиствима

Лалић је данашње излагање започео причајући о убиству Горана Величковића, описујући где је стајала машина за млевење меса и наводећи да је тада први пут видео процес уклањања тела Величковића.

Окривљени-сарадник је говорио и о детаљима ликвидације Николе Митића, јер је према сазнањима групе, наводно радио за Шкаљарски клан и пратио Беливука и Миљковића, због чега су га отели и убили.

Лалић је открио и да су припадници групе Беливука и Миљковића "држали више од два месеца" у животу Црногорца, Мила Радуловића званог Капетан, којег су намамили у једну кућу у Црној Гори, као и да су убили Адиса Спахића и Дамира Хоџића, који су тог дана дошли са Радуловићем.

Такође је испричао да су Беливук и Миљковић, док су боравили у Црној Гори, наложили припадницима групе да отму Лазара Вукићевића, кога су довели у кућу у Ритопеку, где су га "толико мучили да је он преминуо од задобијених повреда".

Даље је детаљно описао на који начин је намамљен Здравко Радојевић, који је касније такође убијен у Ритопеку.

Током излагања више пута је поменуо да је припадницима групе њихов адвокат Дејан Лазаревих, пре него што је и сам ухапшен у априлу ове године, дао једну кућу у Лисичјем потоку на коришћење.

О покушају убиства Радоја Звицера 

Лалић је посведочио и да је Милан Љепоја, након што је отет, признао да је учествовао у планирању покушаја убиства Радоја Звицера у Украјини, а након што је откључао свој криптовани телефон и дао још неке информације клану, Љепоја је, према речима Лалића, убијен.

Поред убистава, Лалић је причао и о оружју, али и о трговини дрогом, па је поменуо да је лично он био у контакту са Радојем Звицером и да је са њим радио посао са дрогом.

Осврнуо се и на убиство Александра Шарца у београдском ТЦ "Ушће" и рекао да је Миљковић учествовао у том убиству и дао инструкције Лазару Илићу, ухапшеном за тај злочин, где и када треба да ликвидира Шарца.

Поменуо је да су Мила Радуловића Капетана убили људи Радоја Звицера у Истанбулу, док су, како је навео, "неког мушкарца чији је надимак био Јока" у Шпанији такође убили припадници Кавачког клана.

Лалић је рекао да је Милош Перуничић исто убијен по налогу овог клана у Марбељи, а извршиоци су били Немања Симић звани Симке и Душко којег је описао као изразито високог момка.

Окривљени сведок-сарадник ће своје излагање наставити у четвртак, за када је најавио да ће причати о криптованој апликацији "Скај", након чега ће му питања постављати суд, тужилаштво, адвокати и окривљени припадници групе.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво