Читај ми!

Суђење Беливуковој групи – окривљени повукао исказ из СБПОК-а, тврди да су му претили

Један од оптужених припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића у наставку суђења повукао је исказ који је раније дао полицији, тврдећи да му је исказ изнуђен и неистинит. Срђан Лалић, окривљени-сарадник започео је своје излагање извињењем породицама жртава због онога што ће да чују данас.

На претходном суђењу један од оптужених припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића није износио одбрану пред судом, наводећи да има главобољу, а данас је на питање суда да ли остаје при ранијим исказима рекао да не остаје и објаснио да су му тада претили припадници СБПОК-а, који су рекли да ће му родитељи бити силовани, због чега је, каже, био уплашен.

Такође су му, како сада тврди, у СБПОК-у рекли да ће га пустити на слободу уколико да исказ какав они желе, те да је након тога такав исказ и дао.

В. Ђ. се брани са слободе и детаљно је у спорном исказу причао о отмици и силовању И. С.

На данашњем суду је негирао да је члан криминалне групе, наводећи да се дружио само са неколико других оптужених.

Срђан Лалић, окривљени-сарадник започео је своје излагање извињењем породицама жртава због онога што ће да чују данас.

Лалић је рекао да Вељка Беливука познаје дуги низ година, а да је Марка Миљковића упознао након убиства Александра Станковића, те да је са њима чинио разна кривична дела.

Он је почео од убиства Властимира Милошевића наводећи да су 2017. године Беливук и Миљковић тражили од њега да прати Милошевића и да постави камере и друге уређаје за праћење.

Окривљени-сарадник је изнео стравичне детаље о убиству Горана Михајловића, које су му, како је рекао, открили Вељко Беливук и Марко Миљковић.

Лалић је на почетку излагања рекао да је ова организована група била уз "кавачки" клан.

Сведочио је и да је Љубомира Марковића Кићу убио Љубомир Лаиновић, по налогу Беливука и Миљковића, а да су тада користили Лалићево возило.

Такође, рекао је да су Стевана Стаматовића и Игора Дедовића у Атини ликвидирали Лаиновић и још један момак, а да су њих убрзо након тога убили у Северној Македонији припадници "кавачког" клана.

Даље је испричао да је учествовао у отмици Миљковићевиг кума Мирка Којића, који је након тога убијен у кући у Ритопеку.

Лалић је причао и о кући у Ритопеку, наводећи да је Радоје Звицер учествовао у њеној куповини.

Александар Глигоријевић је, према речима Лалића, следећи убијен. Њега су у Ритопек намамили припадници групе, браћа Марко и Милош Будимир причом о куповини велике количине марихуане на одложено плаћање, јер су Миљковић и Беливук дошли до закључка да је Глигоријевић "издајник".

Нагласио је да је након убиства Глигоријевића први пут био у кући у Ритопеку. Међутим, како је рекао, он је прегледао криптовани телефон "Скај" који је Глигоријевић користио, и није нашао никакав доказ да је он "издајник", како су то причали Миљковић и Беливук.

Лалић је додао да је, када је то јавио вођама групе, већ "било касно", јер нису могли да пусте Глигоријевића након што је био у кући у Ритопеку.

Срђан Лалић, окривљени-сарадник у процесу против организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, објаснио је на који начин је отет и убијен Горан Величковић у кући у Ритопеку.

Величовића је, према речима Лалића, намамио окривљени-сарадник Бојан Хрватин, тако што му је понудио да купи два пиштоља по повољнијој цени.

Он ће излагање на суђењу наставити сутра.

Суд је одбио предлог одбране да се удаље из суднице окривљени-сарадници Бојан Хрватин и Никола Спасојевић.

 У Специјалном суду настављено је суђење припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовања.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво