Читај ми!

Проширена истрага против Беливука и његове супруге

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је 1. септембра проширило истрагу према осумњиченом Вељку Беливуку, Марку Миљковићу и Бојани Беливук због сумње да су новцем од криминалне делатности куповали разне луксузне ствари.

Они су у односу на околности из наредбе о проширењу истраге саслушани 14. септембра у тужилаштву и том приликом су негирали извршење кривичног дела, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.

Наредбом о проширењу истраге терете се да су новцем који је проистекао из кривичних дела и криминалне делатности куповали већи број луксузних аутомобила и других покретних ствари, као и катастарске парцеле у Београду у највећем броју ситуација на име трећих лица и тако покушали да прикрију да новац потиче из криминалне делатности.

На терет им се ставља кривично дело прање новца.

Наредба о спровођењу истраге донета је 9. децембра прошле године у односу на Вељка Беливука, Марка Миљковића, Бојану Беливук, Тању Миљковић, Снежану Ђорђевић, Филипа Ивановског и Марију Милутинов.

Пред Специјалним судом у Београду води се поступак против Беливука, Миљковића и још 28 припадника њихове организоване криминалне групе поводом оптужби за најтежа кривична дела међу којима су и седам тешких убистава.

Припремно рочиште у том поступку наставља се 26. септембра.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво