Читај ми!

Припремно рочиште Беливуку и Миљковићу, наставак у среду

У Специјалном суду у Београду завршено је данашње припремно рочиште у процесу против организоване групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници терете за седам убистaва, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање. Наставак је у среду.

Двоје оптужених се жалило да им је позлило, па је била одређена пауза.

Наставак припремног рочишта је у среду када ће још два адвоката одбране изнети уводна излагања. Након уводних излагања биће прочитана и друга оптужница, којом се припадници групе терет за два од седам убистава.

Друга оптужница против овог клана за још два убиства потврђена je средином јула, a суд је на предлог Тужилаштва за организовани криминал донео решење о спајању две оптужнице.

Адвокати Никола Ристовић и Милош Малиџан, који су бранили Беливука и неколицину припадника његове групе, отказали су пуномоћје свим припадницима ове криминалне групе и саопштили су да излазе из овог предмета.

Ристовић је за Танјуг рекао да ће бити присутан на овонедељним рочиштима, јер су га замолили како не би дошло до одлагања.

Наиме, Беливук и Миљковић су у јулу ангажовали нове адвокате Владимира Петровића и Гордану Божиловић Петровић, који ће их заступати у даљем поступку.

Оптужени члан ове криминалне групе С. Л., закључио је споразум са Тужилаштвом за организовани криминал и постао сведок окривљени.

Према овом споразуму, он ће сведочити против ове криминалне групе и биће осуђен на казну затвора од 18 година, која ће му бити изречена на крају суђења.

С. Л. је иначе оптужен за шест убистава, оружје и отмицу, за шта му је претио доживотни затвор.

Поред С. Л., у овом поступку статус сведока сарадника имају и Б. Х. и Н. С., који су за казне затвора од 14 и 15 година пристали да сведоче против својих некадашњих пријатеља, чланова ове криминалне групе.

Беливук, Миљковић и још 28 припадника њихове организоване групе у две оптужнице се терете за седам убистава, као и за поседовање оружја, дроге, за отмицу и силовање.

На данашње рочиште Беливук, Миљковић и остали оптужени доведени су из притвора Окружног затвора, четворо је дошло са слободе, док је троје сведока окривљених доведено са тајних локација.

Специјално тужилаштво у Црној Гори подигло је оптужницу против Беливука, Миљковића, Јанковића и Ратка Живковића због отмице Милета Радуловића званог Капетан.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво