Читај ми!

Тужилаштво проверава наводе о незаконитом раду старачког дома "Ројал" у Крњачи

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је поводом текста "Мучилиште у старачком дому - Ројал", објављеног у дневном листу "Курир", формирало предмет ради провера навода о незаконитом раду у поменутом дому, а у циљу утврђивања евентуалног постојања кривичних дела у радњама законских заступника и запослених у дому.

Захтевом за прикупљање потребних обавештења наложено је надлежној полицијској станици на Палилули да предузму све неопходне доказне радње на терену у сарадњи са надлежним инспекцијама.

Тужиластво апелује на људе који су боравила у дому да се јаве у наведену полицијску станицу уколико су повређена њихова права док су боравили у дому или ако им је на било који начин био угрожен живот непрузањем адекватне неге и свега осталог што је усменим и писменин договорима било утврђено пре смештаја, са њима или члановима њихове породице.

Истичу да је потребно да се јаве и бивши запослени који су према наводима текста добијали претње од власника дома.

Медији су претходних дана пренели информације о нелиценцираном дому за старе "Ројал" у Крњачи, у којем кориснике наводно муче глађу, малтретирају, запостављају.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара