Читај ми!

Настављено суђење Папићу, сведочио Ребић

У Вишем суду у Београду саслушањем бившег директора полиције Владимира Ребића настављено је суђење бившем заменику начелника СБПОК-а Горану Папићу.

Горан Папић је оптужен за трговину утицајем, односно да је утицао да се Марку Миљковић, који је сада оптужен за низ тешких дела, врати истог дана блиндирано возило које му је било заплењено.

Владимир Ребић је на суђењу рекао да је Папића упознао као пратњу бившег министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, као и да је знао само да је постојала наредба да се Миљковић саслуша због претњи њиховом колеги из Жандармерије.

Данас је скоро два сата сведочио и бивши начелник УКП-а Дејан Ковачевић.

Он је навео да га је начелник београдског УКП-а Миленко Мунижаба позвао и пренео му да га је звао Папић и да је рекао да Миљковићу треба да се врати аутомобил.

Мунижаба је, према сведочењу Ковачевића, навео да је Папић рекао да је тај захтев дошао "одозго".

Суд је на данашње суђење позвао и тадашњег министра Небојшу Стефановића, али он није дошао, јер му није уручен позив, а судија је најавио да ће он бити позван преко радног места на следеће суђење које је заказано за 14. јун.

Папић је оптужен за кривично дело трговина утицајем за које је законом запрећена казна од једне до осам година затвора.

Тужилаштво је у оптужном предлогу затражило од суда да му изрекне казну од четири године затвора и меру безбедности забране вршења позива, делатности и дужности.

Папић је ухапшен 9. марта, а притвор му је укинут 29. априла и сада се брани са слободе.

МУП је раније саопштио да се Папић сумњичи да је 15. априла 2020. године, користећи свој положај руководиоца у СБПОК-у посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, односно да је захтевао од тадашњег руководиоца Полицијске управе за град Београд да се лицу које је сада у притвору одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето. Истог дана возило је враћено Миљковићу.

Миљковић је заједно са Вељком Беливуком оптужен да је организатор криминалне групе која се сумњичи за злочиначко удруживање, пет тешких убистава, препродају дроге, држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи