Читај ми!

Оптужни предлог против бившег заменика начелника СБПОК-а

Поднет оптужни предлог против Горана Папића, бившег заменика начелника Службе за борбу против организованог криминала. Папићу се на терет ставља кривично дело трговина утицајем.

Више јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против бившег заменика начелника Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) Горана Папића због сумње да је у априлу 2020. године, мимо процедура, ургирао да се Марку Миљковићу, сада осумњиченом за организовање криминалне групе, одмах врати привремено заплењени блиндирани аутомобил.

Истог дана возило је враћено Миљковићу.

Оптужним предлогом Посебног одељења за сузбијања корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, Папићу се на терет ставља кривично дело трговина утицајем, прецизирала је за Танјуг портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић.

За ово кривично дело законом запрећена казна од једне до осам година затвора.

У оптужном акту, како је навела, Ракочевић предложено је изрицање кривичне санкције у складу са законом и изрицање мере безбедности забрана вршења позива, делатности и дужности.

Оптужни предлог је достављен Вишем суду у Београду, који ће да закаже почетак главног претреса (суђење) пошто утврди формалну ипставног оптужног акта.

Папић је ухапшен 9. марта, а притвор му је укинут 29. априла и сада се брани са слободе.

Папић је на саслушању код тужиоца негирао извршење кривичног дела.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи