Читај ми!

Oпљачкана Црква Светих Архангела у Великом Ропотову на Космету

У Великом Ропотову на Косову и Метохији опљачкана је Црква Светих Архангела, а из ње је украден сеф с новцем, саопштила је Канцеларија за КиМ Владе Србије.

Црква Светих Архангела у Великом Ропотову опљачкана је пола сата након поноћи. 

Из крстионице је узет сеф, који је црквеним колицима однет на гробље изнад цркве, где је отворен и из њега је узета већа количина новца намењеног за промену пода у овој цркви и за изградњу цркве у селу Панчела, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Истиче се да је од почетка ове године до данас опљачкано и оскрнављено једанаест православних цркава.

"Та чињеница представља праву слику односа власти у Приштини према сакралним објектима СПЦ на Косову и Метохији. На тај начин привремена администрација у Приштини недвосмислено показује и шаље јасну поруку да јој до суживота и до стабилизације ситуације на терену није уопште стало", наглашава се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује овакве и сличне нападе на српске цркве и манастире на Косову и Метохији и позива међународну заједницу и њене релевантне институције на КиМ да коначно реагују и зауставе "дивљање и антицивилизацијско понашање албанских екстремиста".

"У последње време на Косову и Метохији су све учесталији напади на верске објекте Српске православне цркве, јер очито они који стоје иза таквих напада рачунају са тим да је то још један ефикасан начина да се застраши и онеспокоји српски народ у покрајини", указује Канцеларија за КиМ.

Држава Србија ће наставите да брине о својим грађанима у јужној српској покрајини и наставиће и даље да ради на добробит економског бољитка, останка и опстанка Срба на својим вековним огњиштима, поручује се у саопштењу.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво