Читај ми!

Настављено суђење возачу са Карабурме, саслушан вештак

У Првом основном суду у Београду, саслушањем вештака саобраћајне струке настављено суђење Л. Г., оптуженом да је 18. јула прошле године изазвао саобраћајну несрећу на Карабурми, због које је неколико дана касније од повреда преминуо дечак С. Б.

Председник комисије вештака Борис Антић детаљно је скоро три сата представљао налазе комисије, а у наставку суђења ће урадити и допуну вештачања.

Према њиховим налазима, 18. јула 2021. око 20.15 у Улици Маријане Грегоран на Карабурми у тренутку несреће Л. Г. се својим "ситроеном", кретао брзином од 53 километара на час, а троје пешака брзином од 4,6 километара на час.

Како је коловоз на пешачком прелазу широк седам метара, отац и доје деце могло је безбедно да пређе улицу, сматрају вештаци, који су до ових закључака дошли на основу локације, времена и датума догађаја, видео записа и записника о увиђају, помоћу софтвера Pcrash, а добијене резултате потврдили су, како је рекао Антић, и другим, додатним прорачунима.

Он је међутим, напоменуо је да поменути софтвер није предвиђен за ситуације са више пешака, због чега су могућаа одступања у бројкама.

Сматра да се отац и два сина, нису кретали већом брзином, односно трком, те да до удеса није могло да дође на начин на који је то у својој одбрани навео Галић на почетку суђења.

На крају данашњег суђења суд је одбио предлог да Л. Г. укине притвор или замени за кућни притвор, а суђење се наставља 11. марта.

На суђење је доведен из притвора у ком је од хапшења.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду оптужним предлогом против Л. Г., од суда тражи да га осуди на јединствену казну од 10 година затвора због кривичних дела - тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди, као и меру безбедности - забране управљања моторним возилом у трајању од пет година.

Он је након несреће напустио лице места, није се сам пријавио, већ га је пронашла полиција, и нема пријављено пребивалиште на територији Србије, јер му је адреса пребивалишта пасивизирана.

Терети се да је 18. јула око 20.15 управљајући путничким возилом у улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну несрећу тако што је возилом ударио и обори три пешака који су коловоз улице прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим је напустио лице места, остављајући без помоћи лица чије је повреде проузроковао.

У несрећи су деца С. Б. (2011.) и Л. Б. (2016.) која су прелазила улицу у пратњи оца задобила тешке телесне повреде, а деветогодишњи дечак је од повреда преминуо у болници 22. јула.

Отац М. Б. задобио је тада лаке телесне повреде.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво