Читај ми!

Поднета оптужница против бахатог возача са Карабурме, тужилаштво тражи 10 година затвора

Тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против возача Л. Г. са Карабурме, који је на пешачком прелазу у јулу ударио двојицу дечака. Деветогодишњи Стефан преминуо је у болници од последица задобијених повреда.

Тужилаштво тражи 10 година затвора за возача који је ударио дечаке на пешачком прелазу док су се са оцем враћали из продавнице. Возач Г. Л. је потом побегао са лица места.

Један од дечака, деветогодишњи Стефан, преминуо је у болници од последица задобијених повреда, након чега су грађани на Карабурми организовали вишедневне протесте и блокаду Улице Маријане Грегоран.

Оптужним предлогом тужилаштво је тражило да суд осуди на јединствену казну од 10 година затвора Галића због кривичних дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди, као и меру безбедности – забрану управљања моторним возилом у трајању од пет година.

За прво дело тужилац је тражио казну од осам година затвора, а за друго три године, што су иначе максималне казне за ова дела, речено је Танјугу.

Такође је тражио да се Галићу продужи притвор због опасности од бекства и да не би у кратком року поновио кривично дело.

Галићу првобитно није био одређен притвор, пошто је судија за претходни поступак одбио предлог тужилаштва за притвор.

Међутим, кривично ванпретресно веће суда усвојило је жалбу тужилаштва и одредило му притвор због опасности од бекства и због постојања особитих околности које указују да би у кратком року могао да понови кривично дело.

Због првобитног пуштања на слободу Галића грађани су организовали протесте на Карабурми, а министарка правде Маја Поповић је крајем јула иницирала дисциплински поступак пред Високим саветом судства против судије за претходни поступак која је одбила да му одреди притвор.

Галић се на саслушању пред тужиоцем бранио ћутањем.

Он је након несреће напустио лице места, није се сам пријавио након удеса, већ га је пронашла полиција, и нема пријављено пребивалиште на територији Србије, јер му је адреса пребивалишта пасивизирана.

Више пута је био осуђиван, и то два пута због извршења саобраћајних кривичних дела.

Терети се да је 18. јула око 20.15 управљајући путничким возилом у Улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну незгоду тако што је возилом ударио и оборио три пешака који су коловоз улице прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим је напустио лице места, остављајући без помоћи лица чије је повреде проузроковао.

У незгоди су деца С. Б. (2011) и Л. Б. (2016) која су прелазила улицу у пратњи оца задобила тешке телесне повреде, а деветогодишњи дечак је од повреда преминуо у болници 22. јула.

Отац М. Б. задобио је лаке телесне повреде.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво