Читај ми!

Суђење за несрећу на Карабурми, сведочио отац настрадалог дечака

У Првом основном суду у Београду настављено је суђење Л. Г., осумњиченом да је 18. јула изазвао саобраћајну несрећу на Карабурми због које је неколико дана касније од повреда преминуо деветогодишњи дечак.

На суђењу сведочи М. Б., отац дечака који је у тренутку несреће био с њим и његовим млађим братом, који је такође повређен у несрећи.

М. Б. је, за разлику од осумњиченог, тврдио да су се у тренутку несреће налазили на половини  пешачког прелаза.

Л. Г. је на почетку суђења рекао да децу уопште није видео, већ само човека на ивици тротоара код пешачког прелаза.

Децу није видео на пешачком прелазу јер су око прелаза била паркирана возила, тврдио је тада Л. Г.

Њему је суд данас одбио да укине притвор, јер нису престали разлози због којих му је одређен, иако је његов адвокат инсистирао да је јесу и да му се притвор не укида под притиском јавности.

После оца настрадалог дечака сведочила је М. З. која се затекла преко пута у тренутку несреће. 

Суђење се наставља 10. децембра.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду оптужним предлогом против Л. Г., од суда тражи да га осуди на јединствену казну од 10 година затвора због кривичних дела – тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди, као и меру безбедности забране управљања моторним возилом у трајању од пет година.

Овај предмет је летос био у жижи јавности, јер Л. Г. првобитно није био одређен притвор, пошто је судија за претходни поступак одбио предлог тужилаштва за притвор.

Међутим, кривично ванпретресно веће суда је усвојило жалбу тужилаштва и одредило му притвор због опасности од бекства и због постојања особитих околности које указују да би у кратком року могао да понови кривично дело.

Због првобитног пуштања на слободу Л. Г., грађани су организовали протесте на Карабурми, а министрака правде Маја Поповић је крајем јула иницирала дисциплински поступак пред Високим саветом судства против судије за претходни поступак која је одбила да му одреди притвор.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи