Читај ми!

Тужилаштво тражи притвор за осумњиченог због изазивања саобраћајне несреће у Миријевском булевару

Прво основно јавно тужилаштво у Београду предложило је одредиђивање притвора за Д. K, осумњиченом за саобраћајну несрећу у Миријевском булевару у којој је пре два дана погинула 64-годишња З. Ж.

Д. K. (20) је на саслушању признао да је управљао без возачке дозволе БМВ-ом који је изазвао несрећу, тврдећи да се не сећа детаља.

Осумњиченом је, како је у својој одбрани навео, било познато да возило није регистровано.

Навео је и да се кретао Миријевским булеваром брзином од око 70-80 километара на час, да је коловоз био мокар, те је наједном изгубио контролу над возилом и да се не сећа даљег следа догађаја, већ је само чуо ломљаву и прасак.

Рекао је да се не сећа ни како је изашао из возила, али да је касније сазнао и видео да је жена изгубила живот у овој незгоди, као и да је видео бандеру која је откинута.

Тужилаштво је тражило од суда да му одреди притвор до 30 дана јер постоје особите околности које указују да би боравком на слободи могао ометати поступак утицањем на сведоке, као и да би могао у кратком временском периоду поновити кривично дело, обзиром да је више пута кажњаван за учињене саобраћајне прекршаје.

Д. K. се терети за кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја. 

Тужилаштво наводи да је саобраћајној незгоди око 11.30 часова 17. новембра на коловозу Миријевског булевара код броја 88 осумњичени изгубио контролу над возилом које се кретало великом брзином и излетевши на тротоар.

Од задобијених повреда у незгоди преминула је З. Ж. која се кретала тротоаром. Сувозач из возила је задобио лаке телесне повреде, оштећено је једно возило, као и улична бандера која је „откинута" из лежишта.

У доказном поступку тужилаштво ће прибавити обдукциони налаза преминуле жене, наредити судско-медицинско вештачење ради утврдивања повреда услед којих је наступила смрт оштећене, као и саобраћајно-техничко вештачење како би се утврдиле све околности под којима се одиграла саобраћајна незгода.

Прегледаће и видео-записе са камера, испитати све сведоке и прикупити сва обавештења и друге доказе.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи