Читај ми!

Епилог злочина на пумпи – за убиство студенткиње због 10.000 динара 30 година робије

Злочин је добио епилог. Милош Сребрић осуђен је на 30 година затвора због убиства студенткиње Кристине Каплановић на бензинској пумпи 2017. године у Малом Мокром Лугу. Он је, према пресуди, Кристини пуцао у главу због пазара од 10.000 динара.

Имала је непуних 20 година. Из места код Нове Вароши дошла је у Београд да упише факултет. Кристина Каплановић живела је код фамилије, спремала пријемни и радила на пумпи.

"Тај догађај је потресао цео овај крај и јавност. Девојка је страдала ни крива ни дужна, била је негде из унутрашњости, радила свој посао. Човек је дошао из шуме привукао се, пошто ту има једна оближња шума, урадио то разбојништво, шта је урадио", присећа се комшија Ненад Абрамовић. 

Тог 25. маја 2017. године око 23 часа лопов је упао на пумпу "НИС петрола" на ауто-путу, на излазу из Београда у смеру ка Нишу, где су се налазили Кристина и још двојица њених колега. У каси је у том тренутку било око 10.000 динара које је нападач уз претњу пиштољем хтео да узме.

Пиштољ је опалио и метак је погодио Кристину.

"Ово је класичан злочин, који је направљен над једним дететом које је тек требало да живи, да покрене, да види своје видике. Овде је дошла да заради неки динар да се школује, нажалост као што видите ово је јако трагично што се десило," прича комшија Абрамовић.

Нападач је побегао. Претпостављало се да је реч о особи са надимком "Флекица". НИС је понудио награду од два милиона динара за информације о осумњиченом. Ухапшен је после тромесечне потраге и од тада се налази у притвору.

Виши суд у Београду осудио је Милоша Сребрића на 30 година затвора због тешког убиства. Иначе, Сребрић је до сада неколико пута хапшен и осуђиван. У затвору је провео осам година због разбојништава, тешких крађа и дроге.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво