Читај ми!

Тужилаштво тражи притвор за возача који се терети да је на Карабурми ударио децу па побегао

Прво основно јавно тужилаштво у Београду предложило је суду да одреди притвор возачу који се терети да је у недељу увече на Карабурми својим аутомобилом ударио и тешко повредио двоје деце на пешачком прелазу, па побегао.

Л. Г. је саслушан, а након тога тужилаштво је затражило да му се одреди притвор због опасности од бекства, будући да је напустио лице места, да се није сам пријавио након незгоде већ га је пронашла полиција, као и због тога што нема пријављено пребивалиште на територији Србије, а адреса пребивалишта му је пасивизирана.

Притвор је затражен и због постојања посебних околности које указују да ће у кратком периоду поновити кривично дело, с обзиром на то да је више пута осуђиван и то два пута због истоврсног кривичног дела.

Осумњиченом Л. Г. се на терет стављају два кривична дела - тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди.

Кривичном пријавом му је стављено на терет да је 18. јула, око 20.15, управљајући путничким возилом, у Улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну незгоду, када је возилом ударио и оборио три пешака који су коловоз прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим је напустио лице места, остављајући без помоћи лица чије је повреде проузроковао.

У незгоди су деца С. Б. (10) и Л. Б. (5), који су прелазили улицу у пратњи оца, задобила тешке телесне повреде, док је отац М. Б. задобио, за сада, лаке телесне повреде.

У наставку поступка тужилаштво ће испитати и оштећене и сведоке, одредити медицинско вештачење како би се утврдио степен повреда које су задобили оштећени, као и саобраћајно техничко вештачење ради утврђивања свих околности под којима се догодила саобраћајна незгода.  

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво