Читај ми!

Беливукова група поново на саслушању, Миљковић негирао кривична дела и изнео одбрану

Марко Миљковић, један од осумњичених за организовање криминалне групе, на саслушању у Тужилаштву за организовани криминал негирао је сва кривична за која се терети и детаљно изнео одбрану. Остали осумњичени припадници те групе, као и Вељко Беливук, само су негирали кривична дела, без изношења одбране.

Саслушања су завршена и сви ће из тужилаштва бити враћени у притвор у Окружном затвору у Београду, потврђено је Танјугу у одбрани осумњичених.

Миљковић, Беливук и припадници његове групе данас су поново били приведени у Тужилаштво за организовани криминал поводом саслушања због проширења истраге против њих за још два убиства.

Истрага је проширена 8. јула због сумње да су починили још два убиства, потврђено је Танјугу у том тужилаштву.

У питању су убиства Лазара Вукићевића и Александра Глигоријевића Пукија.

У првој фази истраге њима су се на терет стављала три убиства: Милана Љепоје, Здравка Радојевића и Горана Величковића.

Истрага је затворена за јавност.

Екипа Вељка Беливукова ухапшена је у фебруару и од тада се сви налазе у притвору. На саслушању у фебруару сви су се бранили ћутањем.

Ова група од скоро 30 ухапшених чланова, терети се и за злочиначко удруживање, трговину дрогом, недозвољено држање и ношење оружја и експлозивних материја, а од првог проширења истраге у мају, четворица њих су под сумњом и за отмице.

За сада се сви осумњичени налазе у притвору, а Беливуку, Миљковићу и већини припадника групе шестомесечни притвор истиче 2. августа.

До тада се очекује да ће тужилаштво за организовани криминал подићи оптужницу против ове групе, те да ће суд и даље њеним припадницима продужити притвор.

Против Беливука, Миљковића и осталих двадесетак припадника њихове организоване криминалне групе истрага је покренута у фебруару. Поред њих, тада је ухапшено још двадесетак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе под сумњом да су као организована криминална група извршили низ најтежих кривичних дела, скривајући се иза Партизанове навијачке групе "Принципи".

Недељу дана касније ухапшен је и А. Ш., код којег је пронађен снајпер, а повезује се са овом групом. И њему је одређен притвор, јер се терети за удруживање ради вршења кривичних дела и недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја.

Крајем априла је у скривеној просторији објекта у Ритопеку који је, како се сумња, користила ова криминална група, пронађена и машина за млевење меса која је размонтирана и послата на вештачење.

Сумња се да су у њој млевени остаци тела особа које су припадници клана ликвидирали.

Поред Беливука и Миљковића под истрагом су и М. Б. (36), М. Б. (32), В. Г. (36), М. Т. (33), Ф. И. (29), С. Л. (35), Б. К. (33), Н. Ђ. (35), В. Д. (46), А. В. (39), Д. Т. (38), Н. С. (33), Н. Л. (41), Н. С. (29), Ж. К. (41), Н. Ј. (50), В. Г. (38), С. С. (39) и В. В. (29) и М. А.

У мају су ухапшени и М. Л. С. (21), М. С. (40), А. Д. (24) и А. С. (22).

Код ове четворице су током претреса станова осумњичених заплењени два пиштоља, ваздушна пушка, око 600 метака, мања количина наркотика, као и више мобилних телефона, компјутери и новац.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи