Читај ми!

Кадри Весељи због смрти оца привремено на Косову и Метохији

Портпарол Специјалног суда Ангела Гријеп потврдила је да Кадри Весељи борави на Косову и Метохији из хуманитарних разлога, повезаних са смрћу његовог оца.

Претпретресни судија одобрио је посету Кадри Весељија из "из нужних хуманитарних разлога" и наложио Секретаријату да дозволи посету Косову и Метохији под пратњом, да би Весељи би са својом ужом породицом.

Оптужени Весељи остаје у истражном затвору и у притвору Специјализованих већа.

"Еулекс и косовска полиција подржавају специјализоване коморе Косова", наводи се у одговору Специјалног суда приштинским медијима.

Медији су такође известили да је Кадри Весељи био у Митровици и да је виђен у пратњи Еулексових возила.

Весељи је заједно са бившим председником привремених приштинских институција Хашимом Тачијем, бившим председником скупштине Јакупом Краснићијем и бившим послаником Реџепом Сељимијем на заједничкој оптужници за почињене ратне злочине на Косову и Метохији.

Весељи je почетком маја био привремено пуштен из притвора Специјалног суда у Хагу и допутовао је у Косовску Митровицу због лошег здравственог стања његовог оца.

Тужилаштво Специјалног суда у Хагу потврдило је оптужницу против председника Демократске партије Косова Кадрија Весељија, почетком новембра 2020. године.

Некадашњи шеф обавештајне службе такозване ОВК негирао је кривицу за оптужбе Специјализованог тужиоца Косова у Хагу.

Специјализовано тужилаштво поднело је у јуну предлог оптужнице против Хашима Тачија и Кадрија Весељија.

Кадрију Весељију у јулу је продужен притвор за још два додатна месеца.