Читај ми!

Весељију продужен притвoр за још два месеца

Некадашњем припаднику Ослободилачке војске Косова (ОВК) Кадрију Весељију продужен је притвор за још два додатна месеца.

Ризици од бекства, опструкције напретка кривичног поступка и понављања кривичних дела против оних који се супротстављају ОВК и даље постоје, а Весељијев утицај над својим подређеним "активнији је него икад", сматра судија за претходни поступак Специјализованих већа у Хагу, Николас Гију, који је потписао одлуку о продужетку притвора.

Весељијева одбрана, уколико жели, сада има рок да преда нови захтев за пуштање из притвора не касније од 12. августа, преноси КоССев.

Што се тиче тужилаштва, уколико Весељијева одбрана уложи захтев, Тужилаштво има рок до 16. августа да да свој коментар, а потом и Весељијева одбрана, не касније од 26. августа.

Судија је у одлуци констатовао да притвор "остаје неопходан", јер није било релевантних промена околности у односу на утврђене разлоге за одређивање мере притвора".

Весељи je почетком маја био привремено пуштен из притвора Специјалног суда у Хагу и допутовао је у Косовску Митровицу због лошег здравственог стања његовог оца. 

Тужилаштво Специјалног суда у Хагу потврдило је оптужницу против председника Демократске партије Косова Кадрија Весељија, почетком новембра 2020. године.

Некадашњи шеф обавештајне службе такозване ОВК Кадри Весељи негирао је кривицу за оптужбе Специјализованог косовског тужиоца у Хагу.

Специјализовано тужилаштво поднело је у јуну предлог оптужнице против Хашима Тачија и Кадрија Весељија.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи