Читај ми!

Ђаковица, испумпане гуме на аутомобилу пријатеља Драгице Гашић

Вуксану Гојковићу, пријатељу прве српске повратнице у Ђаковици Драгице Гашић, испуштене су гуме и скинуте таблице на аутомобилу.

Непозната особа испумпала је гуме на аутомобилу Вуксана Гојковића, који је био паркиран преко пута зграде у којој живи Драгица Гашић.

Гојковић помаже Гашићевој у намери да настави свој живот у родном граду, након више од 20 година расељеништва.

Српска листа осудила је насиље над Драгицом Гашић и њеним пријатељем. "Наставља се прогон Драгице Гашић и читавог српског народа пред очима света, уз ћутање представника међународне заједнице на Косову и Метохији али и Бриселa", каже се у саопштењу.

"За извршиоцима се, као по обичају трага, и никада неће бити процесуирани", истиче Српска листа.

У саопштењу се наводи да је "очигледна намера да се Драгица, али и сви људи који јој помажу, обесхрабре, уплаше и одустану од права на живот, права да буду своји на своме".

"Ћутање међународних представника се може карактерисати као класичан пример саучесништва у овом прогону, што дубоко погађа српски народ, који је до сада навикао на антисрпско деловање косовских институција, те је ово новина у нашим животима. Српска суза нема родитеља, најбољи је опис онога што се дешава нашем народу од 1999. године на овамо, а што је интензивирано у последњих неколико месеци", закључује Српска листа.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи