Читај ми!

Одложена завршница суђења за покушај убиства Бека

У Вишем суду у Београду данас су одложене завршне речи на суђењу Александру Здравковићу оптуженом за покушај убиства бизнисмена Милана Бека, у новембру 2014. године испред његове куће у београдском насељу Сењак, када је он тешко рањен.

Суђење је одложено за 21. мај због изостанка Здравковића, који је у кућном притвору. Свој изостанак оправдао је преко бранилаца да, наводно, има стомачни вирус.

Након излагања завршних речи поступајућег тужиоца, Здравковића, његовог браниоца и Бековог пуномоћника, суд ће заказати датум објаве друге првостепене пресуде Здравковићу.

Здравковићу је суђење поновљено по налогу Апелационог суда у Београду који у јулу прошле године укинуо пресуду којом је био је осуђен на 10 година затвора за кривично дело тешко убиство у покушају и наложио да му се суђење понови, а тада му је укинуо и притвор у којем је био четири године и одредио кућни притвор.

На Бека је пуцано 14. новембра 2014. године када се колима враћао с посла у своју кућу на Сењаку. Том приликом је тешко рањен, а доведен је у питање и живот његовог возача Драгана Драгаша.

Беко је на прошлом суђењу изјавио да након више од шест година од догађаја сада може са "прилично великим степеном уверења" да каже да је оптужени Александар Здравковић особа која је пуцала на њега у новембру 2014. године.

Здравковић је негирао да је пуцао у њега, наводећи да може слободно да га погледа у очи.

Он се терети да је са НН лицем покушао да убије Бека, као и да је том приликом довео у питање живот његовог возача Драгана Драгаша, и то тако што је пуцао у њих када је возач успорио кретање возила како би даљинским управљачем отворио капију Бекове куће на Сењаку. 

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво