Читај ми!

Беко: Временом сам уверенији да је Здравковић пуцао на мене

Бизнисмен Милан Беко изјавио је на суђењу да сада може са "прилично великим степеном уверења" да каже да је оптужени Александар Здравковић особа која је пуцала на њега у новембру 2014. године.

Сведочећи као оштећени на суђењу Здравковићу који се терети за покушај убиства Бека са НН лицем, Беко је рекао: "Гледао сам се са њим очи у очи и да није имао маску".

Беко је појаснио да му се, како време пролази, све више враћају слике тог догађаја и да у свом најближем кругу људи говори да је Здравковић особа која је пуцала на њега.

"Ту кажем, да, то је он", прецизирао је Беко, појашњавајући да у поступку оставља суду на оцену да ли јесте или није Здравковић пуцао јер све време жели да се нађе прави кривац.

Здравковић је тим поводом поновио да није био на месту пуцања на Бека и да није крив за шта га тужилац терети.

"И ја желим да се нађе прави окривљени, јер ја нисам. Ја и моја одбрана смо тражили да се уради препознавање и полицији и да присуствујем саслушању Бека у тужилаштву, али то није прихваћено", подсетио је Здравковић.

Његова адвокатица Милица Цолић је поводом Бековог "повратка сећања", напоменула да Здравковић све време суђења има заштитну маску на лицу.

Након што је на молбу судије Здравковић скинуо заштитну маску са лица, Беко је рекао да остаје при тврдњи у вези са Здравковићем.

Претходно је навео да у свему остаје при сва три раније дата исказа у истрази и на ранијим сиђењима.

Током првог суђења рекао је да би Здравковић могао да буде нападач који је пуцао на њега, али то није могао да тврди са сигурношћу.

На крају суђења суд је одбио саслушање Ивана Адровца који се доводи у везу са Здравковићем и овим догађајем, јер је у затвору у Швајцарској и нема могућости да се његово саслушање обави видео линком.

Адровчева супруга Маја је била оптужена у овом случају за помагање Здравковићу, али је прошле године правоснажно ослобођена. Она је у овом поступку сада сведок.

Здравковић је оптужен за покушај убиства Бека у новембру 2014. године испред његове куће на Сењаку.

На почетку суђења је негирао оптужбе да је са НН лицем покушао да убије Бека и да је том приликом довео у питање живот његовог возача Драгана Драгаша, и то тако што је пуцао у њих када је возач успорио кретање возила како би даљинским управљачем отворио капију Бекове куће на Сењаку.

Њему се суђење понавља по налогу Апелационог суда у Београду који му је у јулу прошле године укинуо осуђујућу пресуду и наложио да му се суђење понови, а тада му је укинуо и притвор у којем је био четири године.

Укинутом пресудом био је осуђен на 10 година затвора за кривично дело тешко убиство у покушају.

На Бека је пуцано 14. новембра 2014. године када се колима враћао с посла у своју кућу на Сењаку. Том приликом је рањен његов возач Драган Драгаш.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво