Читај ми!

Адвокати Иве Илинчић: После овог случаја ништа више неће бити исто

Након саслушања глумице Иве Илинчић у Вишем јавном тужилаштву у Београду, њени адвокати пренели су новинарима како је сведочила у истрази против професора глуме Мирослава Мике Алексића, који се сумњичи за силовање и полно узнемиравање својих ученица.

Ива Илинчић је након више од четири сата сведочења, из Палате правде изашла са својим адвокатима и оцем, али није давала изјаву медијима.

Адвокати Југослав Тинтор и Денис Бећирић пренели су да је Ива Илинчић дала детаљан и прецизиран исказ тужилаштву који ће се у даљем току поступка користити као доказ у овом поступку.

Указали су да због тајности истраге детаље њеног сведочења не могу да преносе јавности, али су оптимистични кад је реч о исходу поступка против Алексића.

Они су поздравили заинтересованост медија, јер сматрају да после овог случаја "више ништа неће бити исто" и апеловали на разумевање и опрезност у извештавању због осетљивости случаја и жртава које нису спремне да као Ива и Милена изађу у јавност.

Навели су да следеће недеље очекују саслушање других оштећених девојака од којих они заступају још две.

Адвокат Тинтор је прокоментарисао и наводе појединих медија да је тешко прикупити доказе у овом случају и питање је да ли ће се пресуда доносити само на основу исказа оштећених девојака.

"С обзиром да се тек саслушавају наше клијенткиње, ми немамо право и заправо још не знамо шта се налази у списима предмета. Након саслушања имаћемо могућност да копирамо списе. Врло често се говори ‘шта ако је само исказ’, али погледајте у другим поступцима који су претходних деценија суђени, у којима су коришћени само искази и да ли су суђени и да ли су пресуђени. Ја колико се сећам јесу", рекао је један од пуномоћника глумица.

Ивин отац, такође адвокат, који ју је јутрос допратио у тужилаштво, по ћеркиној жељи напустио је саслушање.

Она је исказ дала у својству оштећене, као једна од девојака која је пријавила Алексића, а јуче је сведочила њена колегиница Милена Радуловић.

Радуловићева је јуче око пет сати давала исказ пред тужиоцем.

Детаљно је испричала све што је преживела док је била у његовој школи глуме "Ствар срца", а на крају је одговарала и на питања Алексићевог браниоца.

Милена Радуловић је претходно у исповести јавности испричала да ју је Алексић први пут силовао почетком новембра 2012. године, када је имала 17 година, а он 61.

Од тренутка када је саопштено да је Алексић ухапшен због сумње да је сексуално напаствовао својих шест ученица, још неколико девојака је поднело пријаву полицији, тврдећи да су и оне биле његове жртве.

Алексић је у понедељак саслушан у тужилаштву и он је негирао кривицу. Одређен му је притвор до 30 дана.

Професор глуме осумњичен је за осам силовања и седам кривичних дела недозвољене полне радње почињених у периоду од 2008. до 2020. године.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво