Читај ми!

Подигнута још једна оптужница у случају "Јовањица"

Тужилаштво за организовани криминал подигло је још једну оптужницу против већинског власника пољоприведног добра "Јовањица" Предрага Колувије, којом је обухваћено још осам особа, ухапшених у јулу ове године у наставку истраге у вези са производњом марихуане на том имању.

Оптужница је поднета Посебном одељењу за организовани криминал Вишег суда у Београду ради потврђивања, речено је Танјугу у тужилаштву.

Оптужницом су поред Колувије обухваћени А. Т. и Б. Р.  Р. Б., М. К и З. Б, М. Т. и С. М, као и С. В. који се налази у бекству, навели су у тужилаштву.

Колувија је у притвору, а С. В. је у бекству, а остали оптужени се бране са слободе.

Колувији, као и још осам ухапшених у новембру 2019. године суђење је почело у октобру.

Ова група је оптужена за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојне дрога, злоупотреба службеног положаја и фалсификовање исправа.

Тужилаштво је раније саопштило да су чланови ове организоване криминалне групе од почетка 2019. до 14. новембра 2019. године вршили наведена кривична дела по налогу организатора - Предрага Колувије.

Након хапшења у новембру је саопштено да су припадници Министарства унутрашњих послова по налогу тужилаштва ушли на пољопривредно добро "Јовањица" у близини Старе Пазове и тамо пронашли илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештацким условима.

Тада је заплењено је 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро цетири тоне.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи