Читај ми!

Расписана потерница за осумњиченим за убиство Стојановића

Виши суд у Београду прихватио је предлоге тужилаштва – одредио је притвор и донео наредбу за расписивање Интерполове потернице за М. Л., осумњиченим за убиство Страхиње Стојановића експлозивом постављеним под његов аутомобил, 13. септембра на Новом Београду.

МУП је раније данас саопштио да је идентификовао осумњиченог за убиство експлозивом на Новом Београду.

Потерницу ће расписати надлежне службе МУП-а Србије, рекла је Танјуг портпаролка Вишег јавног тужилаштва у Београду Ирена Бјелош.

"М. Л. има држављанство Србије и Босне и Херцеговине, поседује и личну карту Хрватске, а идентитет му је одређен антрополошким вештачењем и компаративном методом трагова који су фиксирани и изузети са лица места", навела је Бјелошева.

Наредбом тужилаштва против М. Л. је покренута истрага због кривицног дела тешко убиство, а како објашњава Бјелошева, ова квалификација проистекла је из начина извршења кривичног дела, као и јер је овим делом оштећено више лица.

Такође је одговарајућим вештачењем утврђено да је извршилац убиства користио експлозивну направу која је поред експлозивних материја садржавала и одређену количину металних навојница тзв. матица, које се користе приликом постављања шрафова, све како би повећало разорно дејство и убојитост бомбе коју је користио.

М. Л. има пријављено пребивалиште у Србији на адреси на којој не борави још од 2006. године.

Поступак спровођења истраге се наставља, а мотив и евентуална повезаност са одређеним криминалним структурама биће утврђивани током истраге, наводе у тужилаштву.

Са Стојановићем у аутомобилу у тренутку експлозије била је његова партнерка, држављанка Kолумбије, која није теже повређена.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво