Читај ми!

Идентификован осумњичени за убиство Стојановића

Полицајци у Београду, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, идентификовали су М. Л. као осумњиченог за убиство С. С. на Новом Београду.

Сумња се да је М. Л. (1970) 13. септембра ове године у јутарњим часовима, из стана на Врачару отишао електричним бициклом до једне подземне гараже на Новом Београду, где је на аутомобил С. С. (1990) поставио импровизовану експлозивну направу, саопштио је МУП.

Терети се да је експлозивну направу, коју је поставио на доњи део каросерије испод возачевог седишта, даљински активирао истог дана око 12 часова, а од задобијених повреда С. С. је убрзо преминуо.

Полиција је, по налогу Вишег јавног тужилаштва, против М. Л. поднела кривичну пријаву због сумње да је извршио кривично дело тешко убиство. У сарадњи са другим државним органима у току је расписивање међународне потернице, пошто осумњичени није само држављанин Републике Србије. 

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић похвалио је полицајце који су расветлили убиство. 

Стефановић је истакао да су озбиљним и добрим радом, припадници полиције у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду успели да идентификују извршиоца овог кривичног дела и прикупе довољно доказа за подношење кривичне пријаве, наводи се у саопштењу.

Министар је захвалио припадницима криминалистичке полиције Полицијске управе за Град Београд и Вишем јавном тужилаштву који су, како је рекао, уз добру сарадњу и напоран рад успели да расветле убиство које је узнемирило грађане Србије, јер се догодило на један стравичан начин – експлозијом аутомобила.

Страхиња Стојановић је убијен прошле седмице у експолозији аутомобила у Улици Омладинских бригада у Новом Београду, када је са њим у возилу била његова партнерка, држављанка Kолумбије.

Стојановић је преминуо убрзо након експлозије, док држављанка Колумбије није задобила теже повреде.

Министар је подсетио да је полиција ефикасним радом у претходним недељама брзо расветлила два убиства која су се догодила у том периоду, као и једно убиство из 2009. године.

"Професионалци у полицији показали су да умеју успешно да реше и најсложеније случајеве и најтежа кривична дела", истакао је Стефановић, закључује се у саопштењу МУП-а.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара