Саслушани чланови групе осумњичене за организовање проституције у Београду

Девет особа је саслушано у Тужилаштву за организовани криминал због сумње да су проналазили и ангажовали женске особе ради пружања сексуалних услуга у већем броју изнајмљених станова широм Београда, саопштило је Тужилаштво.

Сумња се да саслушана лица у периоду од септембра до краја децембра 2019. године посредовала у вршењу проституције тако што су на подручју Београда у већем броју изнајмљених станова организовали сексуалне услуге за већи број корисника и на тај начин прибавили противправну имовинску корист.

Саслушани су В. М., М. М.,Д. M, Ј. С., Д. А, Д. А., С.Б., Н. С. и Б. Л,. чланови организоване криминалне групе које је, по налогу Тужилаштва, ухапсила Служба за борбу против организованог криминала.

Чланови групе се сумњиче да су организовали оглашавање услуга проституције путем интернета и наводили женске особе да се баве проституцијом.

Сумња се да су у поменутом периоду проналазили и ангажовали жене ради пружања сексуалних услуга које су се кретале око 100 до 150 евра евра на сат.

Потом су, како се сумња, сав новац који су прикупили кроз посредовање у проституцији међусобно делили сходно извршеним задацима.

Секретарице уговарале посао

У једном од станова налазиле су се секретарице које су уговарале посао, а у дригим становима жене које су пружале сексуалне услуге.

В. М. је организовао и физичко обезбеђење станова и девојака које су биле у њима, као и контролу доласка клијената, превоз и предају проститутки трећим лицима у циљу пружања сексуалних услуга.

Тужилац за организовани криминал осумњичене терети за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и продуженог кривичног дела посредовање у вршењу проституције.

Тужилац је након саслушања осумњичених предложио судији за претходни поступак да се у односу на В. М., Д. А., Д. А., С. Б. и Н. С. одреди притвор док је за М. М., Д. М., Ј. С. и Б.Л. одреди мера забране напуштања боравишта.

В. М. је исто кривично дело за које се терети у овом поступку извршио и у време проверавања по ранијој условној осуди.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво