Вештаци судске медицине о месту убиства Јелене Марјановић и повредама

Суђење Зорану Марјановићу оптуженом за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године у Борчи, настављено је пред Вишим судом у Београду сведочењем вештака патолога Зорана Станковића и Милана Куњадића.

Зоран Станкоивић рекао је да је Јелена Марјановић на основу свих расположивих доказа убијена на суров, монструозан начин и да је трпела велике болове и страх.

Повреде на њеном телу, како је додао, указују да је покушала да се одбрани од нападача.

Он је сигуран је на месту на којем је пронађено њено тело место на ком је задобила повреде, а навео је и да није била пресвлачена.

Убица је, како сматра, највероватније деснорук, и имао је јаке емоције према Јелени с обзиром на број и интензитет повреда.

Вештак Куњадић сматра да је Јелена највероватније бежала од нападача и да је трчећи изгубила десну патику, мобилни телефон и гумицу за косу, пре него су јој ударци задати.

Траг њене крви пронађен са друге стране канала, највероватније потиче од убице, јер, како је указао, Јелена у тако тешком стању није могла да дође до друге стране канала.

Зоран Марјановић је на почетку суђења у новембру детаљно изнео своју одбрану негирајући да је убио супругу, која се бавила певањем народне музике.

Оптужен за кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора до 40 година затвора и брани се са слободе.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била је и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је пролетос суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по дана од убиства.

И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво