Оптужница за припрему убиства Вукотића послата оптуженима

Виши суд у Београду утврдио је формалну исправност оптужнице поднету против четворице окривљених у вези са припремом убиства Јовице Вукотића у децембру прошле године и проследио је окривљенима и браниоцима на одговор.

Окривљени и браниоци имају право да поднесу одговор на оптужницу у року од осам дана од дана достављања оптужнице, након чега ће одлучити да ли ће је потврдити, саопштено је из Вишег суда.

Оптужени за припрему Вукотићевог убиства тровањем хране натријум-цијанидом док је боравио у Окружном затвору у Београду су М. Д., М. Д. и Н. М.

Овој тројици заједно са Н. Ј. на терет се стављају и кривична дела и недозвољено ношене оружја и посебни случајеви фалсификовања исправа, јер је код њих приликом хапшења пронађено оружје, као и лажни полицијски прслуци са ознакама УKП, качкети и полицијска значка, која је украдена још 2006.

М. Д. се сумњичи и за напад на службено лице јер је напао полицајца.

Терете се да су натријум-цијанидом хтели да отрују Вукотића, за којег медији пишу да је високо рангирани припадник шкаљарског клана, док је био у Окружном затвору у Београду где је чекао одлуку о изручењу Црној Гори.

Вукотић је почетком фебруара изручен Црној Гори, где се против њега води неколико истрага и налази се у притвору.

Припремање тешког убиства је нови облик тог кривичног дела који је у српско законодавство уведено прошле године на предлог МУП-а, и примењује се од 1. децембра 2019. године.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво