Одложено рочиште оптуженима за помагање у убиству Оливера Ивановића

У Специјалном суду у Приштини одложено је ново рочиште осумњиченима за помагање у убиству лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија правда" Оливера Ивановића.

Адвокати оптужених Јована Филиповић и Дејан Васић пренели су РТС-у да су обавештени да је рочиште заказано за 10 часова одложено због ванредног стања које су прогласиле централне власти у Приштини, услед појаве заразе коронавирусом.

За сада није одређен други датум одржавања рочишта.

Крајем прошле недеље Судски савет је препоручио судијама на Косову да одржавају само хитна рочишта и без много људи.

На претходном рочишту, оптужени су се изјаснили да нису криви за дела која им се стављају на терет, а одбрана је затражила да им се доставе снимци са безбедносних камера.

Оптужени Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Силвана Арсовић изјаснили су се да нису криви након што им је прочитана оптужница.

Раде Басара такође се изјасно да је невин, наводи да је у време убиства Ивановића, а све до 23. фебруара 2018, био у Хрватској.

У оптужници се наводи да су шесторо оптужених део организоване криминалне групе коју воде Милан Радоичић и Звонко Веселиновић, а који се налазе у бекству.

Силвана Арсовић, како је речено, окривљена је за помоћ у извршењу кривичног дела тешког убиства. Наводи се да је Арсовићева била свесна да су сигурносне камере у канцеларијама СДП-а искључене, те да су ове камере потом, убрзо након убиства, укључене.

Адвокати одбране затражили су и да се оптуженима укине притвор, док је тужилаштво предложило увођење мере кућног притвора.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво