Злато вредно 800.000 динара заплењено на прелазу Градина

На најфреквентнијем граничном прелазу ка Бугарској – Градини, цариници су спречили кријумчарење златног накита и парфема.

Непријављено злaто вредно 800.000 динара пронађено је приликом детаљне контроле на улазу из Бугарске у Србију аутомобила бугарских регистрација, саопштила је Управа царина.

Њиме је петоро бугарских држављана путовало ка Француској, рекавши да осим личног пртљага немају ништа што би требало да се пријави.

Међутим, најпре је у торбици и несесеру једне путнице пронађен део непријављеног златног накита, да би потом и иза, као и испод возачевог седишта биле пронађене кутија и торбица са златом.

Вредност преко 30 наруквица, огрлица минђуша и прстења, укупне тежине нешто више од 350 грама, процењена је на преко 800.000 динара.

Камионџија кријумчарио парфеме у сандуку за алат

У другом случају код контроле камиона панчевачке регистрације, који је из Турске превозио текстилну робу за увозника у Београду, пронађено 40 женских и мушких парфема познатих робних марки.

Иако је возач камиона претходно тврдио да нема ништа да пријави, осим већ пријављене текстилне робе коју превози, цариници су у бочном сандуку за алат пронашли кутије и кесе са 40 кријумчарених парфема.

Осим због кријумчарења, возач ће одговарати и због повреде права интелектуалне својине познатих брендова "армани", "версаће", "пако рабан", "каролина херера" и других, јер се претпоставља да је реч о квалитетним, али ипак копијама парфема ових произвођача.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 21. феб 2020, 09:41) - anonymous [нерегистровани]

A vozovi idu danju nocu

Po zvanicnom kursu to je zlato vrijednosti ~6800€ a bez prijave se moze nositi 10000€.
Krajem davnih 70-ih na tom istom prelazu je citav autobus istjerao napolje jer je nasao "digitron", tadasnji debel kao veca kutija cigareta (~50DM), skriven izmedju dva sjedista. I drzao nas dok se ne javi ciji je. Znaci nista se nije promijenilo.