Оружана пљачка банке у Суботици, однето око милион евра

У центру Суботице, у Улици Димитрија Туцовића око девет сати дошло до оружане пљачке "Банке Поштанске штедионице". Нема повређених, а однет је џак новца, јавља дописник РТС-а.

Према првим, незваничним информацијама, маскирани нападач сачекао је радника банке испред филијале у Димитрија Туцовића 3, пуцао је у ваздух и отео џак са новцем.

Очевици из улице наводе да га је у аутомобилу италијанских регистарских ознака сачекао саучесник ове пљачке и да су се потом заједно ужурбано одвезли у непознатом правцу.

У суботичкој полицији су потврдили РТС-у да се пљачка догодила, а екипе МУП-а, укључујући и форензичке су на увиђају.

На лицу места је и заменик Вишег јавног тужиоца из Суботице.

За сада није познато колико је тачно новца отуђено, у тужилаштву сумњају да је реч о износу од око милион евра. 

Банка Поштанска штедионица, а.д Београд је поводом пљачке изразила задовољство што нико од клијената и запослених није повређен.

У саопштењу се наводи и да су предузете све неопходне мере безбедности и испоштована је законска регулатива, као и интерне процедуре Банке.

Банка је захвалила запосленима и обезбеђењу на професионализму и адекватној реакцији у датој ситуацији, а посебно припадницима Министарства унутрашњих послова на брзој реакцији.

"С обзиром на адекватну техничко-технолошку опемљеност, Банка Поштанска штедионица ће пружити сву неопходну подршку истражним органима у циљу расветљавања овог случаја", наводи у саопштењу Банка Поштанска штедионица, а.д., Београд.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво