Београд – аутобус ударио у продавницу, троје повређених

Аутобус градског превоза на линији 20 ударио је у једну од продавница на углу Булевара краља Александра и Устаничке улице у Београду. Три особе су лакше повређене.

Три особе су лакше повређене када је аутобус приватног превозника ударио у једну од продавница у низу око 10.30, потврђено је РТС-у у Хитној помоћи.

Све три особе превезене су у Ургентни центар.

У аутобусу је у тренутку судара било око 20 путника.

Возач Д. К., који је РТС-у дао изјаву, тврди да је дошло до квара на аутобусу, те је, да би избегао пешаке, скренуо лево из Булевара краља Александра и ударио у једну у низу продавница.

У продавници, на срећу, није било никога.

"Kао да је експлодирала бомба. Изашао сам напоље и видео људе како излазе из аутобуса. И возач је изашао с њима. Једна жена је кукала. Изнео сам јој воду и столицу како би села док не дође Хитна помоћ", навео je Драган Загорац, продавац у суседној продавници. 

Пре него што је ударио у продавницу, возач аутобуса је ударио у аутомобил марке "југо", чији је власник у том моменту био у једној од продавница.

Возач тврди да је то већ седми-осми инцидент са аутобусима турског произвођача који се налазе у возном парку предузећа.

Kаже да му се за 22 године стажа овако нешто досад није догодило, али да зна да су се његове колеге већ сусретале са оваквим кваром.

Kако је објаснио, у тим ситуацијама уље доспева у турбину мотора, возило нагло убрзава и кочнице се блокирају.

Компанија "Арива", чији је аутобус на линији 20 данас имао саобраћајну незгоду, саопштила је да изражава дубоко жаљење због тога и да ће пружити помоћ надлежним органима у истрази о свим околностима несреће. 

"Према наводима припадника Хитне помоћи, повређене су четири особе, које су одмах превезене у болницу, где им се указује сва потребна медицинска помоћ, а компанија ће наставити да прати стање свих повређених особа", стоји у саопштењу компаније "Арива".

Они наводе да је реч о новом возилу, које је у саобраћају мање од годину дана и које се још увек налази у гарантном року. 

Како кажу, возило је 9. фебруара прошло редован шестомесечни преглед на ком нису евидентиране никакве неисправности. Наглашавају да се аутобуси проверавају сваког јутра и да се не пуштају у саобраћај ако све није исправно.

Драго Тошић, директор конзорцијума приватних превозника наводи да је аутобус отпремљен јутрос као исправан.

"Показаће истрага шта се догодило, а реч је и о искусном возачу који није имао ранијих инцидената", каже Тошић.

Компанија најављује да ће пружити помоћ надлежним органима у истрази о свим околностима несреће. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво