Без званичног извињења Берлину

Привремена косовска влада жали због околности у вези са хапшењем тојице агената немачке обавештајне службе, али званичног извињења Берлину неће бити, саопштено је у Приштини.

Привремена косовска влада жали због инцидента са тројицом агената немачке обавештајне службе (БНД), који су у новембру ухапшени у Приштини.

Истовремено, из Владе је саопштено да званичног извињења Берлину неће бити, пренео је "Дојче веле".

Заменик министра иностраних послова Косова Фљора Читаку изјавила је недељнику "Велт ам Зонтаг" да су та хапшења "врло несрећан инцидент".

Читаку је рекла да се косовска Влада неће извинити због те афере "са којом нису имали ништа", наводећи да ако је и начињена нека грешка, то није била кривица косовске Владе, преноси "Дојче веле".

Читаку је рекла да не може да искључи могућност да су и "други актери у региону" имали интереса да дестабилизују односе између Немачке и Косова.

Заменик министра иностраних послова Косова каже да ни бомба, ни несрећни развој догађаја после тога, нису били у њиховом интересу.

Агенти БНД ослобођени су 28. новембра.

Немачка је други највећи донатор Косова, после САД, подсећа "Дојче веле".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво