Немачка прети ускраћивањем помоћи Косову

Немачка влада морала је да изврши притисак на приштинске власти да би ослободиле тројицу њених агената и разматра замрзавање или укидање помоћи тој земљи, јавља Франс прес. Агенти БНД ухапшени "због открића доказа о повезаности косовских власти и мафије".

"Ништа није одлучено. Али је тачно да извршен известан притисак и да таква размишљања постоје", рекао је тај извор Франс преса, потврђујући тиме информације које данас објављује лист "Велт ам Зонтаг", где се каже да је немачка влада морала да изврши "велики притисак" на косовске власти да би ослободиле тројицу агената немачке службе безбедности (БНД).

Министар и шеф кабинета немачке канцеларке Томас де Мезијер позвао је у уторак косовског премијера Хашима Тачија и запретио да ће Немачка ускратити помоћ Косову због ове афере, пише "Велт ам Зонтаг".

Немачка је одмах иза САД по помоћи коју пружа Косову, па је тако за 2009. и 2010. обећала 100 милиона евра.

Часопис "Фокус" у тексту који ће сутра бити објављен, пише да је повод за хапшење тројице агената заплена нотеса са информацијама о контактима "владајућег апарата" и мафије.

"Фокус" додаје да БНД сматра да су тројица агената прикупила "нове информације" о Хашиму Тачију, али лист не наводи детаље нити извор те информације.

Косовске власти ухапсиле су тројицу немачких агената под сумњом да су 14. новембра бацили експлозив на Међународну цивилну канцеларију  у Приштини.

Немачки агенти пуштени су у петак да се бране са слободе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара