Полицајац убијен на дужности код Пожаревца, интервенисао и САЈ

Полицијски службеник Срђан Петровић (1975) убијен је ноћас приликом интервенције у селу Баре код Пожаревца, када је Добривоје Живковић (1948) у њега испалио више хитаца из аутоматске пушке, а потом се закључао у своју кућу у којој није било других укућана. Живковић је убијен након интервенције САЈ-а.

Срђан Петровић је задобио тешке повреде од којих је преминуо на путу ка болници, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Зет 69-годишњег Добривоја Живковића, након међусобне свађе, пријавио је полицији да његов таст Добривоје у нелегалном поседу има аутоматску пушку. 

Након пријаве, на лице места је упућена патрола полиције.

У једном тренутку, када је полицајац Срђан Петровић покушао да уђе у двориште објекта како би проверио да ли је можда више особа у кући, Живковић је испалио више хитаца из аутоматске пушке и смртно ранио полицијског службеника.

Потом се Добривоје Живковић закључао у своју кућу у којој није било других укућана.

После ангажовања Специјалне антитерористичке јединице, која је јутрос ушла у кућу, Живковић је убијен приликом покушаја да поново отвори ватру на припаднике полиције.

Мештани села Баре кажу да је Добривоје Живковић био повучен и да се последњих година ретко дружио.

"Никад нисам чуо да је он правио проблеме. Он у село није излазио. Радио је у иностранству, знам да је дошао, да је код куће, али га нисам видео у последњих пет-шест година", прича председник Месне заједнице Баре Мирослав Жикић.

"Није био лош човек, миран, повучен. Колико знам није се свађао ни са ким", каже Ратко Јанковић, мештанин Бара. 

Христивоје Живковић, брат Добривоја Живковића, каже да је Добривоје "живео у неком страху".

"И кад дође код мене, прича о неким бандама, да ће га убити, да се не пази. Питао сам га да ли му је неко лично претио, он увек каже 'не знаш ти, одавно би ме смакли'", прича Мирослав.

Добривоје Живковић је живео са ћерком, зетом и унукама. У пожаревачкој полицији кажу да до сада није било пријава насиља у тој породици.

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да убиство полицајца Срђана Петровића показује колико је тежак посао који свакодневно обављају полицијски службеници.

Министар је указао да је тај ужасан догађај двоје дивне деце оставио без оца, жену без супруга.

Додао је да ће МУП учинити све што може како би помогао породици настрадалог полицајца.

Министар је нагласио да је веома важно да грађани знају да полицајци свакодневно ризикују своје животе обављајући своје активности и колико се свакодневно боре да они буду безбедни и сигурни, да наша деца буду слободна, да Србија буде мирна и стабилна.

Убијени полицајац, четрдсетдвогодишњи Срђан Петровић имао је супругу и две ћерке.

Остали аутори: Новица Савић
број коментара 8 Пошаљи коментар
(уторак, 19. дец 2017, 13:44) - anonymous [нерегистровани]

Re kako

Kao prvo zastitni prsluk ni pancir ne mogu zaustaviti zrno automatske puske Radi se o vojnom oruzju velike probojne moci. Drugo moram da kazem da je policija dobro obucena i daleko spremnija za izvrsenje zadatka od bilo kog amatera. Postoji faktor iznenadjenja , faktor zasede, koji uz poznavanje terena i neke druge okolnosti moze da bude presudan. Ne mogu da kazem koliko mi je zao ovog mladog coveka i njegove porodice i ovim putem zelim da im izrazim najdublje saucesce sa dubokom nadom da Srbija nece zaboraviti i napustiti porodicu coveka koji je polozio zivot u ime sigurnosti svojih sugradjana.

(уторак, 19. дец 2017, 11:04) - anonymous [нерегистровани]

Kako?

Neko je omanuo u proceduri.
Dobili prijavu da čovek u posedu ima automatsku pušku a policajac krenuo kao golub. Ko organizuje akciju, gde je zaštitni prsluk, pancir.

(уторак, 19. дец 2017, 11:01) - anonymous [нерегистровани]

Zadnje vreme doslo

Sama cinjenica da narod nema strah da puca na policiju govori da smo kolektivni podbacili. Ja bih vala doneo zakon kojim se zabranjuje civilima da poseduju bilo kakav komad naoruzanja,a ko prekrsi kazna bude minimum 10 godina zatvora. Pogledajte za zadnjih par godina koliko smo imali masovnih ubistava I napada na sluzbena lica.

(уторак, 19. дец 2017, 10:42) - anonymous [нерегистровани]

Zasto?

Koje veze ima dali je automatska ili ne? To kazete kao da bi napravilo neku razliku da je bila polu automatska.

(уторак, 19. дец 2017, 10:33) - Bob [нерегистровани]

Strasno

Saucesce porodici ubijenog policajca,njima je sada najteze.

(уторак, 19. дец 2017, 10:20) - anonymous [нерегистровани]

oruzje

oruzja ima koliko zelis.ne vredi pricat jer je to tako kako jeste. puno se pije alkohol i droga je na svakom koraku. mozda bi trebalo imat bolju opremu za policajce.

(уторак, 19. дец 2017, 09:28) - anonymous [нерегистровани]

Tragicno

Posledica ratova raznoraznih Otkud mu automatska puska i ko zna koliko jos ima oruzja kod gradjana I u odredjenom momentu eto sta se desii

(уторак, 19. дец 2017, 09:09) - anonymous [нерегистровани]

Zasto

ima automatsku pusku u svom posedu...treba sprovesti  akciju oduzimanja svog oruzja, a ne nekakvim kampanjama
traziti od ljudi da ga dobrovoljno predaju.