Полицајац убијен на дужности код Пожаревца, интервенисао и САЈ

Полицијски службеник Срђан Петровић (1975) убијен је ноћас приликом интервенције у селу Баре код Пожаревца, када је Добривоје Живковић (1948) у њега испалио више хитаца из аутоматске пушке, а потом се закључао у своју кућу у којој није било других укућана. Живковић је убијен након интервенције САЈ-а.

Срђан Петровић је задобио тешке повреде од којих је преминуо на путу ка болници, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Зет 69-годишњег Добривоја Живковића, након међусобне свађе, пријавио је полицији да његов таст Добривоје у нелегалном поседу има аутоматску пушку. 

Након пријаве, на лице места је упућена патрола полиције.

У једном тренутку, када је полицајац Срђан Петровић покушао да уђе у двориште објекта како би проверио да ли је можда више особа у кући, Живковић је испалио више хитаца из аутоматске пушке и смртно ранио полицијског службеника.

Потом се Добривоје Живковић закључао у своју кућу у којој није било других укућана.

После ангажовања Специјалне антитерористичке јединице, која је јутрос ушла у кућу, Живковић је убијен приликом покушаја да поново отвори ватру на припаднике полиције.

Мештани села Баре кажу да је Добривоје Живковић био повучен и да се последњих година ретко дружио.

"Никад нисам чуо да је он правио проблеме. Он у село није излазио. Радио је у иностранству, знам да је дошао, да је код куће, али га нисам видео у последњих пет-шест година", прича председник Месне заједнице Баре Мирослав Жикић.

"Није био лош човек, миран, повучен. Колико знам није се свађао ни са ким", каже Ратко Јанковић, мештанин Бара. 

Христивоје Живковић, брат Добривоја Живковића, каже да је Добривоје "живео у неком страху".

"И кад дође код мене, прича о неким бандама, да ће га убити, да се не пази. Питао сам га да ли му је неко лично претио, он увек каже 'не знаш ти, одавно би ме смакли'", прича Мирослав.

Добривоје Живковић је живео са ћерком, зетом и унукама. У пожаревачкој полицији кажу да до сада није било пријава насиља у тој породици.

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да убиство полицајца Срђана Петровића показује колико је тежак посао који свакодневно обављају полицијски службеници.

Министар је указао да је тај ужасан догађај двоје дивне деце оставио без оца, жену без супруга.

Додао је да ће МУП учинити све што може како би помогао породици настрадалог полицајца.

Министар је нагласио да је веома важно да грађани знају да полицајци свакодневно ризикују своје животе обављајући своје активности и колико се свакодневно боре да они буду безбедни и сигурни, да наша деца буду слободна, да Србија буде мирна и стабилна.

Убијени полицајац, четрдсетдвогодишњи Срђан Петровић имао је супругу и две ћерке.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво