Кнежевићу продужен притвор

Истражни судија посебног одељења Окружног суда у Београду, покренуо је истрагу против 12 осумњичених за малверзације са грађевинским земљиштем у Зрењанину. За седморо осумњичених, међу којима је и градоначелник Зрењанина Горан Кнежевић одређен је притвор до 30 дана, док је петоро пуштено да се бране са слободе.

Кнежевић је ухапшен заједно са још 10 особа 1. октобра, а захтев за спровођење истраге терети их за више кривичних дела малверзација са грађевинским земљиштем у Зрењанину.

Кнежевић је у току саслушања, како је казао његов адвокат Крсто Бобот, изнео одбрану "негирајући да је починио било које дело које му је захтевом за спровођење истраге стављено на терет".

Бобот је најавио да ће, по пријему решења којим се одређује притвор Кнежевићу, уложити жалбу.

Истражни судија Посебног одељења Окружног суда у Београду донео је раније данас решење о покретењу истраге и одредио притвор до 30 дана власнику новосадске агенције за физичко техничко обезбеђење "Гвозден" Угљеши Гргуру и службенику те агенције Владану Рацићу, осумњиченима за малверзације са грађевинским земљиштем у Зрењанину, изјавио је њихов адвокат Владан Хоровиц.

Хоровиц је прецизирао да притвор није одређен адвокату из Зрањанина Ђорђу Матићу, инвеститору из Београда Бојану Селимовићу, предузетнику из Београда Бранку Савковићу и радницима новосадске агенције "Гвозден" Мирјани Шаренац и Биљани Стајкић.

Хоровиц је додао да је истражни судија покренуо истрагу и одредио притвор и Ранку Бабовићу који се налази у бекству.

Он је напоменуо да ће адвокати на решење истражног судије којим је Гргуру и Рацићу одређен притвор уложити жалбу у року од 24 сата од доношења решења.

У захтеву за спровођење истраге Специјално тужилаштво за организовани криминал затражило је да се осумњиченима одреди притвор због сумње да су починили више кривичних дела везаних за малверзације са грађевинским земљиштем.

У саопштењу Специјалног тужилаштва се наводи да постоји основана сумња да су осумњичени извршили кривична дела злочиначко удруживање, злоупотреба службеног положаја, примање и давање мита.

Група се сумњичи "за незаконитости у поступцима јавних набавки и давања у закуп градског грађевинског земљишта и одобрења за градњу објеката на подручју града Зрењанина", наводи тужилаштво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара