Уредник осуђен због мобинга

Веће Општинског суда у Јагодини изрекло је казну затвора од четири месеца, условно две године, в.д главном и одговорном уреднику недељних новина "Нови пут" из Јагодине Зорану Миловановићу због мобинга.

Веће Општинског суда у Јагодини изрекло је прву казну за мобинг у Србији.

Зоран Миловановић је осуђен за кривично дело злостављања и мучења из члана 137 Кривичног закона Србије, по тужби новинара тог листа Иване Делић - Јанковић.

Судским већем председавао је судија Радојица Лековић.

Према оптужници, коју је заступала заменик јавног тужиоца Јасмина Стојадиновић, Миловановић је као службено лице в.д главног и одговорног уредника "Нови пут" током 2006. и 2007. године "злостављао новинара - уредника рибурике Ивану Делић - Јанковић из Јагодине и према њој поступао на начин којим се вређа људско достојанство".

"Говорио јој је да је глупа, да не зна да ради свој посао, цепао јој припремљене текстове, избацивао из радне собе у присуству колега, ломио ствари по канцеларији и лупао вратима, истерао је из канцеларије речима - марш напоље, купи прње и торњај се".

Судија Лековић је у образложењу пресуде навео да су "потврђени наводи Општинског јавног тужиоца и сведока", а сведоци су били новинари "Новог пута", фоторепортер и друго особље.

Суђење Миловановићу трајало је од 26. фебрура.

У изјави новинарима Јанковићева је рекла да се "не радује овој пресуди, јер јој није циљ да неко иде у затвор, него да се овакве ствари никада и нигде не догоде".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво