Дивљање хулигана на дербију

Више особа повређено у нередима пре, за време и после вечитог дербија. Једна особа тешко повређена, али је ван животне опасности. Приведена 41 особа. Дерби на кратко био прекинут, због тога што су присталице Партизана на неколико места на стадиону запалиле ватру. Пре меча пронађено 87 бакљи на северној трибини.

Пре, за време и после утакмице између Црвене Звезде и Партизана повређено је више особа. Четири особе лакше су повређене у сукобу навијачких група Црвене Звезде и Партизана на Обреновачком путу, уочи дербија. Током саме утакмице једна особа је теже повређена, а пет лакше.

Сукоб код Обреновачког пута се догодио око 14.30 сати на бензинској пумпи између Умке и Обреновца, а полиција утврђује све околности туче. Оштећено је пет или шест аутомобила. 

У Ургентни центар су до пола осам примљене четири особе са лакшим повредама, од којих су три пуштене кући.

Око 15.45 у улици Незнаног јунака Партизанови навијачи каменицама су гађали полицију и побегли.  

Нереда је било и на Маракани уочи почетка утакмице, али међу навијачима Паритзана. Око пола сата пре почетка "вечитог дербија" дошло је до сукоба између две фракције навијача Партизана, "Забрањених" и "Алкатраза".

На јужној трибини стадиона навијачи црно-белих размењивали су бакље и петарде, Жандермерија је брзо интервенисала и смирила ситуацију.

Нови инцеденти почели су у 53. минуту утакмице. Присталице Партизана на више места на стадиону запалиле су ватру. На трибинама стадиона у Љутице Богдана развио се густ дим, па је судија Милорад Мажић био принуђен да прекине сусрет. Утакмица је настављена после десетоминутног прекида.

Иначе, пре утакмице, полиција је на северној трибини маракане пронашла 87 бакљи.  

Током дербија, једна особа тешко је повређена, а пет људи је задобило лакше повреде. Примаријус Слободан Ивановић из клинике "Анлаве", која је дежурала на дербију, рекао је да је теже повређен Ж.В. из Никшића, који је у алкохолисаном стању пао у канал између трибине и атлетске стазе.

"Повредио је главу, зглоб и карлицу. За сада није у животној опасности, хитно је реанимиран на лицу места и пребачен је у ургентни центар на даљи третман. Један младић је исекао длан на шиљке ограде, а остале четири интервенције су због хипотензије и пада шећера", рекао је Ивановић агенцији Бета.

После утакмице, око 20,55 каменован је аутобус ГСП-а на линији 46 код Бокељске петље, на коме су полупана стакла.

После утакмице је на бензинској пумпи у Старим Бановцима оштећен је већи број возила, али није познато која навијачка група је то учинила. 

Пре, за време и после утакмице у просторије полиције приведено је укупно 41 особа, међу којима је било четири малолетника.  

Иначе победа у дербију припала је Црвеној Звезди резултатом 1:0, а утакмицу је уживо пратило око 40.000 гледалаца.

Број коментара 61

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво