Читај ми!

Ново суђење Цеци Ражнатовић

Пред Вишим судом у Београду за 5. јун заказано ново суђење фолк певачици Светлани Ражнатовић по тужби Војислава Ђурковића из Бијељине који тврди да му дугује 116.063 евра са каматама.

Поновљено суђење фолк певачици Светлани Цеци Ражнатовић по тужби Војислава Ђурковића из Бијељине, који тврди да му дугује 116.063 евра са каматама, заказано је за 5. јун пред Вишим судом у Београду.

Тај процес био је у завршној фази, пошто је Први основни суд крајем прошле године наложио принудну продају дела Ражнатовићеве куће ради намирења дуга, али је крајем јануара поступак извршења обустављен пошто је пресуда укинута и наложено ново суђење.

Врховни касациони суд укинуо је правоснажну пресуду некадашњег Другог општинског суда по којој је Ражнатовићева била обавезана да Ђурковићу наводни дуг 116.063 евра и припадајуће камате пошто је усвојио њен захтев за ревизију.

Суђење по Ђурковићевој тужби сада ће због вредности спора, односно висине дуга бити поновљено пред Вишим судом у Београду, а поступак ће водити судија Јелена Килибарда, објављено је на сајту тог суда.

Кућа Светлане Ражнатовић у Љутице Богдана је под хипотеком која је уписана као гаранција да ће уплатити држави износ који јој је одређен пресудом на име враћања противправног присвајања новца од продаје фудбалера "Обилића".

Удовица Жељка Ражнатовића Аркана је у тој кући у Улици Љутице Богдана издржала казну кућног затвора на коју је, после споразума са тужилаштвом о признању кривице, осуђена због противправног присвајања дела новца од трансфера10 фудбалера "Обилића" и недозвољеног држања 11 пиштоља.

Држави дугује још 500.000 евра, пошто је милион евра од казне уплатила.

Ражнатовићева ће, међутим, пред Виши суд ићи већ идуће седмице, у среду, 21. марта, због спора са колегиницом Јеленом Карлеушом.

На оптуженичку клупу Првог основног суда сешће два дана касније, у петак, 23. марта, као и њен зет Предраг Оцокољић, јер им се суди због вређања и насилничког понашања према власнику фудбалског клуба "Млади пролетер" Александру Оларевићу.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се